Ontdek hoe jij kunt besparen op jouw gasverbruik

De Inventum Technologies Spaarpomp is een compacte hybride ventilatiewarmtepomp die je mechanische ventilatiebox vervangt. De Inventum Technologies Spaarpomp ventileert de woning en recyclet de warmte die anders via de mechanische ventilatie direct naar buiten zou gaan.

De teruggewonnen warmte gebruikt de ventilatiewarmtepomp voor het verwarmen van het cv-water voor je verwarming. Zo hoeft je cv-ketel minder hard te werken en bespaar je zo’n 25% tot 59% op je gasverbruik. Dat is winst voor je portemonnee.

De werking van een hybride warmtepomp

01

De Spaarpomp zorgt via het bestaande ventilatie systeem dat de vervuilde warme lucht wordt afgezogen via de ventielen in het plafond en dat er via de roosters weer frisse lucht binnen kan komen. Dit zorgt voor en gezonder binnenklimaat.

02

De warme lucht die normaal het huis verlaat, wordt door de Spaarpomp gerecycled. De warmte wordt gebruikt en opgewaardeerd.

03

De gewonnen warmte wordt gebruikt om de cv installatie te verwarmen, waardoor je minder gas nodig hebt. Je bespaart hierdoor tussen de 25% en 59% aan gasverbruik.

Inventum Technologies

Inventum Technologies. Een hoogwaardig technologisch productiebedrijf dat 35 jaar geleden de allereerste ventilatiewarmtepomp op de Nederlandse markt bracht. In onze twee fabrieken in Houten produceren we boilers en warmtepompen -zonder buitenunit.